Hoppa till sidans innehåll

Om Östergårds Ridklubb


Östergårds Historia

förr

1988 bildades Östergårds Stallklubb av ett gäng entusiastiska hästägare och deras familjer. Man hyrde då stall, klubbhus och tillhörande mark. Till att börja med fanns det inte mycket till anläggning men med hjälp av ideella krafter byggde man en stor och fin anläggning.

1993 bildades Svenska Ridsportförbundet, namnet stallklubb togs bort och vi blev då i stället Östergårds Ridklubb.

Det har aldrig bedrivits någon ridskoleverksamhet på klubben, men genom åren har man haft en rad olika aktiviteter och haft flera olika tränare uppe på klubben. Kanske har vi främst varit kända för våran fina terrängbana. Aktiviteter som bedrivits genom åren har varit bl.a hopp- och dressyr clear rounder, terränghoppning, vi i stallet, ridläger med hajk, örk-cupen, KM i hoppning och dressyr, olika teorikurser, hästens dag, friskis & svettis och Örk har också haft med lag i ponnyallsvenskan i hopp och dressyr.

förr1 

Östergård idag

Östergårds Ridklubb är fortfarande en liten ideell ridklubb utan någon ridskoleverksamhet. Våran tävlingsverksamhet är inte längre lika påtaglig, men vi försöker att ha några hopp clear rounder varje år. Hästens dag, eller familjedag som vi numera valt att kalla det, och snitseljakten är aktiviteter som vi tycker är lite av Östergårds snignum så de hänger fortfarande med. Vi har idag också ett gäng glada ungdomar som tränar och tävlar i Voltige. 

Det viktigaste i all vår verksamhet är att ha roligt tillsammans och att vi har en fin gemenskap. Därför anordnar vi också aktiviteter utan våra hästar, som tex. jul- och sommarfester och spökkvällar. Vi satsar också mycket på våran ungdomsverksamhet, att man ska få känna sig delaktig redan från början och att få lära sig om hästar och ridning på ett avslappnat, roligt och säkert sätt. Vi har också valt att fokusera mycket på hästhållningen och hästarna, hur vi ska hantera våra hästar så att det blir en säker miljö både för människor och hästar, hur vi ska hålla, sköta och träna dem för att de ska må så bra som möjligt och tycka att umgänget med oss är lika roligt som vi gör. Detta avspeglar sig i de aktiviteter vi valt att ha och de träningar och tränare vi valt att ta hit. 

Våran anläggning består idag utav klubbhus och två paddockar, varav en är belyst och har tillhörande hinderbod och domartorn. Stallet som finns på anläggningen hyrs idag i privat regi och tillhör alltså inte klubben även om de flesta hyresgästerna i stallet är aktiva medlemmar i klubben. 

Vi är stolta över att fortfarande ha en aktiv klubb, men åren har förstås också satt sina spår på anläggningen. Terrängbanan används i princip inte alls längre då den är i stort behov av renovering.

 

Uppdaterad: 08 AUG 2017 20:23

 

 

 

 

Postadress:
Östergårds RK - Ridsport
Felicia Zackrisson, Hälltorp Sväs 270
44950 Alafors

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@ostergardsridkl...

Se all info